VipHouse
VipHouse

Najbolji eksterni hard diskovi 2019. godine

 

Ako još niste počeli da pravite rezervne kopije važnih dokumenata i fotografija na računaru, trebalo bi da što pre započnete. Unutrašnji hard disk vašeg računara prestaće da radi jednog dana, a ukoliko se vaši podaci ne memorišu na drugom mestu, zauvek će nestati. Srećom, pravljenje rezervnih kopija podataka je jednostavno, za početak je potrebano samo nekoliko minuta. Danas je lako podesiti sistem koji će automatski napraviti rezervne kopije datoteka na eksterni hard disk ili u oblak(cloud). Nije dovoljno uraditi samo backup jednog ili drugog. Imati sigurnosne kopije na eksternom HDD-u i u oblaku osigurava da vaši podaci budu bezbedni od lokalizovanih pretnji kao što su požar, krađa ili prirodna katastrofa, kao i zbog kvara na Internetu ili poremećaja rada pružaoca bekapa u oblaku. Prenosni čvrsti disk je sjajna lokalna kopija vaših podataka sa računara koji možete nositi svuda sa sobom.

Ako se često krećete između različitih lokacija i treba vam uređaj koji držite u torbi i koristite za pravljenje rezervnih kopija fotografija i drugih podataka dok putujete, trebalo bi da nabavite prenosni hard disk poput onih koje preporučujemo u ovom vodiču. Ali ako većinu svog vremena provodite radeći na jednom mestu, bolje je nabaviti desktop varijantu eksternog hard diska. Jeftiniji su po terabajtu i malo su brži od prenosivih hard diskova, ali desktop eksterni hard diskovi za računare su veći i teži od prenosnih (portable) i zahtevaju dodatni adapter za napajanje. Prenosivi hard diskovi dizajnirani su da izdrže malo više zloupotrebe od desktop eksternih hard diskova, a ako možete da priuštite da platite oko tri puta više za još manji, lakši, izdržljiviji i mnogo brži prenosni uređaj sa hardverskom enkripcijom, onda preporučujemo eksterni SSD uređaj.

 

WD My Passport - Najbolji eksterni hard disk

Ovaj eksterni hard disk dolazi u kapacitetima 1 TB / 2 TB / 3 TB / 4 TB i spreman je da prihvati puno fotografija, video zapisa itd. Ovaj čvrsti disk dolazi u velikom rasponu lepih boja koje birate prema vašem jedinstvenom i ličnom stilu. Ovo je jedan od najmanjih prenosnih eksternih diskova sa kojima smo se do sada sretali.

WD My Passport eksterni hard disk jedinstven je zbog svojih sjajnih funkcija i jednostavan je za upotrebu. Prvo, možete ga zaštititi lozinkom i na taj način čuvati sve vaše podatke sigurnim i privatnim (256-bit AES hardverska zaštita). Takođe, postoji opcija da automatski napravite sigurnosnu kopiju svih podataka jednostavnim spajanjem računara sa eksternim hard diskom. Za tu funkciju potrebno je zakazati izradu rezervne kopije prema vašim potrebama, svaki dan, nedeljno ili mesečno i vaši vaši podaci će se automatski prebaciti na My Passport eksterni hard disk.

WD softver je kompatibilan sa Windows-om. Za Mac računar, My Passport eksterni hard disk treba ponovo formatirati. Takođe, ovaj WD eksterni hard disk je izdržljiv, otporan na udarce i ima dugoročnu pouzdanost. Uređaj dolazi sa USB 3.0 vezom i kompatibilan je sa USB 2.0 USB uređajima.

ZA:
+ Hardverska zaštita vaših podataka
+ Automatsko prvaljenje rezervne kopije kada se povežete sa računarom
+ Veliki izbor boja kućišta

PROTIV:
+ Nema opciju za skladištenje u oblaku

 

 

Transcend StoreJet 25H3P

Transcend StoreJet 25H3P 2.5 inčni prenosivi eksterni hard disk od 1 TB / 2 TB / 4 TB, najviše se ističe čvrstinom i i ima robustan izgled. Ima vrhunski prenos podataka sa USB 3.1 Gen 1. Trajnost ovog eksternog diska je takođe poboljšana otpornošću na udarce sa visokotehnološkim trostepenim sistemom zaštite od udara.

Ovaj eksterni hard disk takođe nudi Transcend Elite softver za upravljanje podacima koji vam omogućava bolje uređivanje i sistematizaciju podataka. Kompatibilan sa USB 3.0, 2.0 standardom i podržava većinu najčešće korišćenih operativnih sistema. Transcend StoreJet eksterni hard disk je obavezna kupovina ako vam je trajnost najveća briga.

ZA:
+ Velika brzina prenosa
+ Trostepeni sistem zaštite od udara
+ Dugme za automatsko pravljenje sigurnosnih kopija jednim dodirom
+ Režim uštede energije - sleep mode

PROTIV:
- Ne isporučuje se sa Mac softverom

 

 

Seagate Backup Plus Slim

Seagate Backup Plus Slim prenosivi eksterni hard disk je ultra tanki i visoko efikasni uređaj. Karakteristike su sjajne i sa USB 2.0 i USB 3.0 povezivanjem i dobro funkcioniše sa širokim spektrom operativnih sistema kao što su Windows, Mac OS, iOS i Android. Naša testiranja su pokazala da se odlično slaže sa igračkim konzolama i televizorima.

Datoteke velikog volumena obrađuju se prilično glatko sa izuzetnom brzinom prenosa podataka. Ovaj eksterni hard disk nije imao problema sa zagrevanjem ili vibracijama. Možete lako napraviti rezervnu kopiju sa korisnom Seagate Mobile Backup aplikacijom. Uz sve ove napredne funkcije po povoljnoj ceni, ovo bi trebalo biti savršen izbor za kupovinu.

ZA:
+ Super-tanak oblik kućišta
+ Vrlo dobare brzine čitanja i pisanja
+ Koristan paket softvera

PROTIV:
- Dostupno samo u kapacitetu 1TB / 2TB

 

 

WD Elements Portable

WD Elements kapaciteta 1 TB / 2 TB / 3 TB / 4 TB, USB 3.0 prenosivi eksterni hard disk savršeno je rešenje za čuvanje vaših podataka. Odlična prenosivost je njegov najveći adut. Ovaj eksterni hard disk je izuzetno lagan, tanak i kompaktan po dizajnu i lako se uklapa u džep. Njegovo kvalitetno plastično kućište čini proizvod izuzetno izdržljivim.

Eksterni disk je kompatibilan sa USB 3.0 i USB 2.0 vezom i nudi odličnu brzinu prenosa. USB kabl je dobrog kvaliteta, ali njegova kratka dužina može nekim korisnicima zasmetati. Ovaj prenosivi uređaj takođe uključuje probnu verziju softvera za automatsko pravljenje rezervnih kopija WD SmartWare Pro. WD Elements Portable može biti odličan izbor ako tražite pouzdan prenosni eksterni hard disk.

ZA:
+ Niska cena
+ Veliki kapaciteti

PROTIV:
- Nema besplatan softver za pravljenje sigurnosnih kopija

 

 

ADATA HD720

Jedna od najstrašnijih stvari koja se može dogoditi prenosnom hard disku je njihovo slučajno ispuštanje ali ADATA ima rešenje za to, dizajnirali su ADATA HD720 ekterni hard disk. To je prenosni eksterni hard disk koji je otporan na udarce, prašinu i vodu.

Dizajn je elegantan i efikasan. Ugrađeni držač za USB kabl omogućava vam da kabl uvek bude na eksternom disku. Dostupan je sa kapacitetom od 1 TB i 2 TB, a veza je USB 3.2 Gen 1. U kombinaciji sa dobrom cenom ovaj eksterni hard disk se čini sigurnom kupovinom.

ZA:
+ Otporan na udarce i prašinu, vodootporan
+ Hard disk je zamenljiv
+ G-sensor

PROTIV:
- Pakovanje deluje jeftino

 

 

Toshiba Canvio Basics

Toshiba Canvio Basic eksterni hard disk je još jedan kvalitetan prenosni disk na našoj listi. Čvrste kvalitetne izrade i elegantanog izgleda, kompaktan dizajn kompanije Toshiba čine ga odličnim uređajem. Kompatibilan je sa Windows OS i Mac OS. Canvio eksterni hard disk može bez problema brzo da prenosi velike količine podataka.

Brzina prenosa podataka kojom on radi prevazilazi naša očekivanja. Toshiba je popularno ime u industriji hard diskova i ovaj eksterni hard disk ima odličan odnos performasi i prenosivosti za uložen novac. Toshiba Canvio Basic je odličan proizvod koji zadovoljava sve potrebe za skladištenjem.

ZA:
+ Tehnologija HDD ploča od 1TB
+ Kućište veličine džepa

PROTIV:
- Priloženi USB 3.0 kabl je kratak za upotrebu na računaru
- Pokazao se kao sporiji disk

 

 

Zaključak - Koji je najbolji eksterni hard disk

Svakog dana se lansira po neki novi model hard diska. Prenosivi eksterni hard diskovi dolaze s većim prostorom za skladištenje vaših podataka nego ikad ranije. Uz nekoliko jednostavnih pitanja o vašim zahtevima kao što su prostor za skladištenje, zahtevi za brzinom (HDD vs SSD), prenosivost itd ... sigurni smo da ćete lako izabrati najbolju opciju za vas od gore pomenutih proizvoda.

 

 

 

 

Transcend TS2TSJ25H3P
2TB StoreJet 25H3 Portable Hard Drive, Purple, USB 3.1 Gen 1, micro USB to USB Type A, 2.5″ HDD, 191g, Rugged, Anti-shock protection, One Touch Auto-backup, AES encryption, Elite software

Transcend TS2TSJ25H3B
2TB StoreJet 25H3 Portable Hard Drive, Navy blue, USB 3.1 Gen 1, micro USB to USB Type A, 2.5″ HDD, 191g, Rugged, Anti-shock protection, One Touch Auto-backup, AES encryption, Elite software

Transcend TS4TSJ35T3
4TB, 3.5″ USB3.0 One-Touch Auto-Backup External Hard Drive Black 1085 gr

Transcend TS4TSJ25H3P
4TB StoreJet 25H3 Portable Hard Drive, Purple, USB 3.1 Gen 1, micro USB to USB Type A, 2.5″ HDD, 298g, Rugged, Anti-shock protection, One Touch Auto-backup, AES encryption, Elite software

Transcend TS1TSJ25M3G
1TB StoreJet 25M3G Portable Hard Drive, USB 3.1 Gen 1, micro USB to USB Type A, 2.5″ HDD, 185g, Military Green, Rugged, Anti-shock protection, One Touch Auto-backup, AES encryption, Elite software

Transcend TS2TSJ25M3G
2TB StoreJet 25M3G Portable Hard Drive, USB 3.1 Gen 1, micro USB to USB Type A, 2.5″ HDD, 185g, Military Green, Rugged, Anti-shock protection, One Touch Auto-backup, AES encryption, Elite software

Transcend TS2TSJ25M3S
2TB StoreJet 25M3 Portable Hard Drive, USB 3.1 Gen 1, micro USB to USB Type A, 2.5″ HDD, 185g, Iron Gray/Green, Rugged, Anti-shock protection, One Touch Auto-backup, AES encryption, Elite software

Transcend TS1TSJ25M3S
1TB StoreJet 25M3 Portable Hard Drive, USB 3.1 Gen 1, micro USB to USB Type A, 2.5″ HDD, 185g, Iron Gray/Green, Rugged, Anti-shock protection, One Touch Auto-backup, AES encryption, Elite software

Tagovi:

Kategorije:
Na vrh