VipHouse
VipHouse

Intel gaming računari: sklapanje desktop računara i konfiguracija

Sklapanje i prodaja Intel kompjutera i računara za gaming, kuću, kancelariju, posao, kao i gotovih VIP konfiguracija za različite namene. Odaberite iz našeg bogatog asortimana komponente koje vam najviše odgovaraju ili zatražite preporuku od nas. VipHouse vam omogućava da sastavite Intel računar moćnih performansi koji može da odgovoriti potrebama i najzahtevnijih korisnika!
1
ukupno 9 proizvoda
Resetuj sve filtere

 Gaming računari, VIP PC: Intel Custom Computers

Vaš Intel desktop računar, na Vaš način! Na vama je samo da odaberete komponente koje VipHouse ima u svojoj ponudi i mi ćemo profesionalno sastaviti Vaš Intel kompjuter. Našu ponudu čine Intel gaming računari, računari za kuću, posao ili bilo koji drugi način upotrebe. 

Prema vašim željama sastavljamo ponudu za Intel računare optimizovane za gejming, za profesionalne aplikacije i za kućne - kancelarijske poslove. Naša VIP PC serija personalizovanih računara koji se prave po narudžbini isporučuje vrhunske performanse i garantuje korisničko zadovoljstvo u svakom pogledu. Za razliku od drugih proizvođača, mi ne verujemo da je najvažnija cena računara, već da su to kvalitet i vrhunske specifikacije komponenti koje ugrađujemo u Intel VIP PC desktop računare.

 Gejmerski Intel PC

Intel kompjuterski sistemi napravljeni za igranje najnovijih igara, dizajnirani za vašu omiljenu igru i u skladu sa vašim budžetom. Kada kupite Intel gejmerski računar od nas, kupujete kompjuterski sistem za igre koji su dizajnirali i sklopili igrači - za igrače! 

Bilo da je u pitanju unapred konfigurisan računar ili Intel prilagođeni računarski sistem koji isporučujemo prema zahtevima kupaca, mi ulažemo istu količinu energije, truda, rada i vremena, jer razumemo koliko je svakom gejmeru važno da ima računar koji može da podrži svaku video igru! Pogledajte asortiman VIP PC Intel sistema za gaming po meri za vaše potrebe.

Napravite svoj Igrački PC računar - Gaming PC dizajniran samo za vas. Koristimo samo vrhunske komponente i nudimo profesionalnu podršku za najbolji izbor delova. Kupite nov Intel Core gejmerski kompjuter ili zajedno sa nama sklopite svoju idealnu konfiguraciju, jer naši Intel Core kompjuteri su dizajnirani da podignu performanse na viši nivo!

 Rešenja za poslovnu primenu - profesionalni Intel PC za posao i preduzetništvo

Moćni računari dizajnirani za zahtevne zadatke i potrebe. S obzirom na širok asortiman delova i komponenti najrenomiranijih svetskih proizvođača, možemo vam ponuditi specifične dizajne računara za sve, od radnih stanica za uređivanje fotografija do mašina za renderovanje dizajniranih da vam olakšaju posao i smanje vreme čekanja.

 Kućni i kancelarijski PC 

Intel računari dizajnirani za svakodnevne potrebe - od laganog surfovanja internetom, opšte porodične upotrebe ili medija plejera, pa do naših PC rešenja za kancelariju. Naše konfiguracije za preduzeća pomažu da se smanje uska grla, spreče zastoji i poboljša efikasnost u radu.

VipHouse može da vam pruži najbolje rešenje ako želite računar visokih performansi sa vrhunskim kvalitetom izrade i odličnom podrškom. Svaki naš Intel desktop računar posebno je prilagođen klijentu. Kombinujući najnapredniju tehnologiju sa dve decenije iskustva i obučenim timom za podršku, VIP PC Desktop računari pokrivaju sve vaše potrebe za performansama, kvalitetom i pouzdanošću.

 Šta je posebno važno kod sklapanja računara? 

Veoma je bitan pažljiv izbor svake komponente u konfiguraciji, i zato prilikom kupovine novog PC-a najveću pomoć možete dobiti od VipHouse specijalista za sklapanje računara. Dobra kompatibilnosti komponenti računara znači veću stabilnost čitavog sistema. Odabir kvalitetnih i novih delova je u današnje vreme jako komplikovana odluka, što zbog različitih cena, što zbog velike ponude različitih brendova. 

Za jednu funkcionalnu konfiguraciju potrebani su vam procesor, matična ploča, grafička kartica, hard disk ili SSD, RAM memorija, napajanje i kućište.

VipHouse je firma koju već više od 20 godina kupci prepoznaju po kvalitetnim desktop računarskim konfiguracijama koje su u potpunosti prilagođene svakom pojedincu. Bez obzira koja je namena računara, uvek nudimo najbolje i najkvalitetniji PC komponente koje su trenutno dostupne. Svaki naš PC prolazi više standardnih faza pre isporuke korisniku i uvek počinje sa prikazom opcija koje su najbolje za kupca. 

Sve kreće od početnog savetovanja i prikaza svih opcija koje nudimo za istinski prilagođen kompjuterski sistem (Custom PC Build). Sa nama ne morate da budete kompjuterski genije, dovoljno je da jasno definišete svoje potrebe, a naši stručnjaci će vam pomoći i suziti izbor na komponente koje su savršeno kompatibilne.

U našoj ponudi imamo isključivo nove i kvalitetne komponente sa garancijom, najpoznatijih svetskih brendova. Većinu našeg asortimana čine računarski delovi ekskluzivnih brendova koje samo kod nas možete naručiti (Noctua, Fractal Design, Alphacool, Thermal Grizzly, Lian Li, Hyte…) i konstantno radimo da tu listu proširimo. 

Kada se koriste kućišta sa providnim stranicama, uvek posvećujemo veliku pažnju unutrašnjem izgledu računara i menadžmentu kablova radi nesmetanog protoka vazduha.

Svi naši računari su projektovani sa ciljem da budu što tiši, a da to ne naškodi stabilnosti celog sistema. Zato u našoj ponudi imamo najveći izbor komponenti za hladjenje u Srbiji.

Svaki VipHouse računar se testira i tek kada je 100% stabilan i radi potpuno ispravno može biti isporučen krajnjem korisniku.

 Najčešća pitanja i odgovori u vezi kupovine Intelovih desktop računara

Bez obzira da li ste entuzijasta, profesionalac ili samo tražite pouzdan kompjuter za svakodnevnu upotrebu, VipHouse je vaša oaza tehnoloških rešenja i vrhunskih usluga! Jedna od kompanija koja u velikoj meri određuje kvalitet konfiguracije svakog računara je i Intel, sinonim za vrhunske performanse, pouzdanost i inovaciju u svetu desktop kompjutera. 

A kada se spoje snaga Intelovih procesora i vrhunska usluga i znanje VipHouse-ovih zaposlenih, dobijate ne samo računar, već uređaj u čijem korišćenju ćete uživati i koji će zadovoljiti sve vaše korisničke potrebe i ambicije.

Bez obzira da li je u pitanju izbor procesora, grafičke kartice ili memorije, naša stručna ekipa stoji vam na raspolaganju da odgovori na svako pitanje i svaku dilemu i da vam pruži sve neophodne informacije kako biste doneli pravu odluku o delovima konfiguracije. Da bismo vam dodatno olakšali, napisaćemo odgovore na neka od najčešćih pitanja koja postavljaju naši klijenti pre nego što donesu odluku o kupovini. 

 Koji Intel procesor je najbolji za moje potrebe?

Odabir procesora koji će biti srce vašeg Intel desktop računara zavisi isključivo od vaših potreba. Intel nudi različite procesore, uključujući serije Core i3, i5, i7, i9, kao i nešto starije i jeftinije modele iz serija Pentium i Celeron. Svaki od modela ima svoje specifične karakteristike i performanse, pa neće biti teško pronaći onaj procesor koji će zadovoljiti vaše potrebe i uklopiti se u budžet koji vam stoji na raspolaganju.

Celeron procesori su među najjeftinijima i ukoliko su vam jedini ciljevi surfovanje internetom i rad u najjednostavnijim programima onda neki od njih može biti vaš izbor.

Pentium procesori su za nijansu bolji i za isto toliko skuplji od Celerona. Omogućavaju da sa lakoćom gledate video materijale, surfujete internetom i radite ostale jednostavne operacije i zadatke na računaru. Poseduju 2 jezgra procesora i 4 logička jezgra.

Intel Core i3 je naredna, bolja i brža verzija procesora, ali ne bi trebalo da bude izbor onima koji imaju na umu obradu videa, rendering ili modeliranje. A mi ga možemo preporučiti korisnicima koji ne planiraju da rade u programima za obradu videa i slično. Ukoliko desktop računar koristite za zabavu, manje zahtevne igrice i jednostavne zadatke, i3 predstavlja dobar izbor. Ima 4 jezgra procesora i 4 logička jezgra i brže i bolje radi od prethodno opisanih modela.

Intel Core i5 je procesor za malo ozbiljnije zadatke. Obrada videa, renderovanje, modeliranje i igranje igrica na ozbiljnijem nivou je ono što će vam ovaj procesor omogućiti. Modeli dolaze sa 4 ili 6 jezgara, a cene najjeftinijih Intel Core i5 procesora su nešto više od najskupljih i3 verzija.

Intel Core i7 se već može smatrati procesorom koji će se naći u profi računarima. Uređivanje video materijala, modeliranje i igranje igrica na visokom nivou će sa lakoćom moći da podrži desktop računar sa i7 procesorom. Danas se na tržištu najčešće mogu pronaći modeli sa 6 jezgara, ali ima i onih sa 8 ili 10.

Intel Core i9 je najnovija serija procesora koje je izbacila ova renomirana američka kompanija. Predstavlja luksuz među procesorima. Ne postoji operacija, zadatak ili igrica koju neće moći da pokrene i9 model. Jedini nedostatak, ako se tako može reći, je za sada nešto viša cena. Međutim, za iskrene i prave ljubitelje gejminga, najnoviji i9 procesori su nešto bez čega uživanje neće biti potpuno. 

Sve navedene Intel serije procesora možete kupiti u našim prodavnicama ili putem našeg web shop-a, a isto tako možete odabrati procesor koji ćemo rado upariti sa ostalim hardverskim komponentama iz naše ponude i sastaviti Intel računar po vašoj želji. 

 Koliko RAM-a treba da ima moj Intel računar?

Desktop računari su uvek bili jeftinija opcija od laptopova. Drugim rečima, za isti novac možete kupiti dosta bolju konfiguraciju desktop računara nego što bi to mogli da dobijete u laptopu. Generalno govoreći, danas desktop računari ne bi trebalo da imaju manje od 8GB RAM-a ukoliko radite neke osnovne zadatke, ali za bolje performanse i multitasking, preporučujemo 16GB ili više

Najbolji Intel kompjuteri koji mogu da odgovore apsolutno svim zahtevima i idealni su za gejming imaju po 32GB RAM-a, a neki čak i 64GB DDR5, koliko ima i unapred konfigurisani desktop računar VIP-14900K_4090_642_O11DEVO koji možete pronaći u našoj ponudi. Naravno, kvalitetni gejmerski kompjuteri imaju cene koje su nešto više shodno konfiguraciji, ali ukoliko ste pasionirani ljubitelj video igrica, Intelovi računari iz naše ponude su nešto najbolje što možete priuštiti.  

 SSD ili HDD - šta je bolji izbor za skladištenje podataka?

SSD (Solid State Drive) nudi brže performanse i bolju pouzdanost u poređenju sa tradicionalnim HDD (Hard Disk Drive). SSD je novija tehnologija i ovi diskovi brže čitaju i zapisuju podatke u poređenju sa HDD-om. To znači da će vaš desktop računar brže podizati sistem, pokretati aplikacije i otvarati fajlove. Takođe, SSD je daleko tiši u radu jer nema rotirajućih delova, a pritom troši i manje energije. Otporniji je na fizička oštećenja i udarce, ali i pouzdaniji u radu. 

Jedina prednost HDD-ova u odnosu na SDD je cena. Iako su poslednjih godina cene SDD-ova dosta pale, i dalje su prilično skuplji u odnosu na HDD. Zato, ukoliko vam je brzina važna i imate veći budžet, SSD je svakako bolji izbor. Međutim, ako vam je potrebno veliko skladište po nižoj ceni, HDD može u nekim slučajevima takođe da bude prihvatljiva opcija.

 Koju grafičku kartu treba da odaberem?

Ako planirate da koristite računar za osnovne zadatke, poput surfovanja internetom i obrade teksta, integrisana grafička kartica na Intel procesoru bi mogla biti dovoljna za vaše korisničke potrebe. Međutim, za igranje igara ili video obradu, preporučuje se neintegrisana grafička kartica, poput neke novije NVIDIA iz serije GeForce. 

Svi najbolji Gaming Intel desktop računari iz naše ponude imaju grafičke karte iz serije GeForce RTX 4080 ili 4090 sa najmanje 16GB (a neke i 24GB) GDDR6X memorije. Više nego dovoljno da obezbede besprekoran užitak u gejmingu. GeForce RTX iz serije 40 su najnovije grafičke kartice koje je izbacila NVIDIA.

 Koliko je važan izbor matične ploče?

Matična ploča je osnovni element svakog desktop računara i utiče na kompatibilnost i proširivost sistema. Važno je odabrati matičnu ploču koja podržava željeni procesor, količinu RAM-a i druge komponente koje planirate koristiti. Ukoliko niste najbolje informisani u vezi sklapanja računara i kompatibilnosti komponenti hardvera, naši stručnjaci za vas mogu pripremiti ponudu desktop konfiguracije koja će odgovarati vašim željama i potrebama.  

 Da li je bolje kupiti gotov desktop računar ili samostalno sastaviti komponente?

Izbor zavisi isključivo od vaših veština i onoga što preferirate. Gotovi, već sastavljeni desktop računari nude praktičnost i podršku, dok samostalno sklapanje komponenti omogućava veću prilagodljivost i potencijalno bolji odnos cene i performansi. Ukoliko volite gejming, sigurno je da ćete morati da izdvojite više novca zbog konfiguracije koja će vam biti potrebna kako biste igrali najzahtevnije igrice, ali je pitanje koliko zaista možete uštedeti. 

To znači da gejmerski kompjuteri i niske cene ne idu baš ruku pod ruku, bez obzira da li sami sklapate računar ili kupujete već sastavljen. Jednostavno, moraćete da imate moćne procesore, kvalitetnu i veliku memoriju i dobru grafičku karticu ako želite da uživate u igranju najzahtevnijih igrica bez smetnji.

Za pojedine entuzijaste i zaljubljenike u desktop računare samostalno sklapanje računara može biti izazovan i zabavan proces, prilika da napravite kompjuter kakav ste oduvek sanjali. Ipak, ukoliko nemate iskustva u sastavljanju računara i uparivanju hardverskih komponenti, prema vašim instrukcijama, želji i potrebama naši zaposleni to mogu učiniti umesto vas. Dobićete i praktične savete šta bi najbolje bilo upariti i staviti u desktop računar shodno vašim potrebama.

Na vrh