VipHouse
VipHouse

Procesori | Intel procesori | AMD procesori

5
ukupno 106 proizvoda
Resetuj sve filtere
TG-DDM-i13G Na akciji
Thermal Grizzly TG-DDM-i13G
Thermal Grizzly
Raspoloživ za online kupovinu
5.290,00 RSD 10.990,00 RSD
TG-DDM-R7000-R Na akciji
Thermal Grizzly TG-DDM-R7000-R
Thermal Grizzly
Raspoloživ za online kupovinu
2.990,00 RSD 10.990,00 RSD
1 2 3 4 5

Procesori za računare - PC CPU

Intel i AMD desktop procesori su najpopularniji CPU za desktop računare.

CPU procesori omogućavaju računarima da obavljaju više zadataka. Jedan procesor se brzo prebacuje između različitih zadataka kako bi povećao efikasnost računara. Ovo povećava brzinu procesora i čini da računar radi optimalno. Procesor radi sa operativnim sistemom kako bi osigurao da nema gubitka podataka.

CPU Desktop procesori imaju ključne karakteristike koje poboljšavaju korišćenje računara. Keš memorija procesora deluje kao privremena brza memorija računara. Kompatibilnost soketa omogućava povezivanje između CPU-a i matične ploče. Uverite se da je procesor kompatibilan sa soketom matične. Neki procesori imaju integrisane jedinice za grafičku obradu (GPU) koje obavljaju proračune koji se odnose na grafiku. Desktop procesor sa visokom frekvencijom poboljšava performanse vašeg kompjutera.

Kada kupujete najbolji procesor, poželećete da uravnotežite performanse i funkcije sa ukupnim budžetom za računar. Naši saveti će vam pomoći da izaberete najbolji procesor. AMD protiv Intela, ako ste u dilemi koji procesor da izaberete, obratite se našem timu stručnjaka za računara.

  • Intel Core ili AMD Ryzen
  • Intel Core i9-12900K ili AMD Ryzen 9 5950X
  • Intel Core i7-12700K ili AMD Ryzen 9 5900X
  • Intel Core i5-12600K ili AMD Ryzen 5 5800X
  • Intel Core i5-12400 ili AMD Ryzen 9 5600X

CPU ili procesor je operativni centar računara. CPU pokreće druge komponente sistema da izvršavaju komande korisnika. Procesori su dostupni u računarima, telefonima, televizorima i drugim elektronskim uređajima koji pokreću programe. Procesori se nalazi u srcu sistema računara povezanog na matičnu ploču. Ima nekoliko ključnih karakteristika koje poboljšavaju upotrebljivost računara. VipHouse pruža širok izbor kvalitetnih CPU procesora za različite uređaje.

Procesori omogućavaju računarima da obavljaju više zadataka u isto vreme.
Jedan procesor se brzo prebacuje između različitih zadataka kako bi povećao brzinu izvršavanja. Ovo povećava brzinu i čini da računar radi optimalno. Procesor radi zajedno sa operativnim sistemom i osigurava da nema gubitka podataka. Višejezgarni procesor sadrži više od jedne komponente. Komponenta interfejsa magistrale prenosi podatke u i van procesora. Višejezgarni procesor takođe obezbeđuje da jedno jezgro radi punim kapacitetom na zadacima bez usporavanja drugih zadataka ili začepljenja drugih jezgara. Desktop procesori pružaju visoku temperaturnu toleranciju i moguće ih je overklokovati uz pomoć kvalitetnih hladnjaka. Intel i AMD desktop procesori su najpopularniji. Procesori za desktop računare ova dva brenda imaju najbolji odnos cene i performansi.

Serverski sistem neprekidno prate i odgovaraju na zahteve od strane klijenata u računarskoj mreži. Serverski procesori pružaju veliku skalabilnost i performanse za rukovanje zahtevnim zadacima sa efikasnošću koja je potrebna preduzećima. CPU servera radi bez prestanka pri stalnim opterećenjima od strane velikog broja korisnika. Serveri mogu podržavati više procesora, u zavisnosti od aplikacija koje preduzimaju.

Mobilni procesori koriste manji napon i imaju poboljšane mogućnosti štednje energije. Moguće je prilagoditi mobilne procesore različitim nivoima snage i isključiti neke delove čipa koji se ne koriste da biste uštedeli energiju. Ovi procesori nude jedinstvene karakteristike, kao što je tehnologija bežičnog prikaza koja omogućava bežični prenos medijskih datoteka na uređaje kao što su televizori.

CPU procesori imaju ključne karakteristike koje poboljšavaju korišćenje računara
Keš memorija procesora služi kao brza memorija računara za privremenu memoriju i brzo preuzimanje datoteka na računaru. Kompatibilnost soketa omogućava interfejs između procesora i matične ploče. Uverite se da je procesor kompatibilan sa podnožijem matične ploče. Integrisane jedinice za grafičku obradu (GPU) obavljaju proračune koji se odnose na grafiku. Desktop procesor sa visokom frekvencijom poboljšava performanse vašeg uređaja. Postoje procesori sa nižom frekvencijom koji rade bolje od onih sa visokom frekvencijom, u zavisnosti od infrastrukture procesora. Toplotna projektovana snaga CPU-a određuje toplotu koju otpušta procesor. To direktno utiče na izbor hlađenje potrebanog za procesor.

Na vrh