VipHouse
VipHouse

Najbolji Gaming računar od 1000 € - april 2019

 

 

Sa ovim Gejming računarom naš glavni cilj je bio da obezbedimo najbolje za igranje oko 1000 eura! Tu dolazimo u kategoriju gde nije potrebno praviti kompromise zbog cene i umesto toga se fokusiramo na sirove performanse i kvalitet. Može se reći da ste zvanično izašli iz srednje kategorije i ušli ste u domen premium PC konfiguracija, gde bez napora i smanjivanja detalja igrate AAA naslove na 1080p i 1440p. Po ovoj ceni dobijate mogućnosti 4K i VR igranja koji polako ulazi u eSports.

 

Odlična stvar kod ove Gejming konfiguracije je laka zamena i nadogadnja ako nivo performansi postane slab u budućnosti. Sve u ovoj verziji je zamenljivo, što znači da možete lako zameniti CPU ili GPU, dodati još RAM-a i skladištenja da biste bili u toku sa najnovijim tehnološkim unapređenjima.

 

Sve u svemu, verujemo da je ovo jedna od najboljih konfiguracija koje smo do sada sastavili i imajte na umu da cene hardvera svakodnevno variraju, naš tim neumorno radi kako bi osigurao da cena bude što niža i ispod 1.000 €.

 

Pregled konfiguracije

Naše najbolje Gaming PC konfiguracije oko 1000 € neće razočarati kada vam bude trebala snaga i performanse.
 

Prilikom odabira hardver za premium build uzimamo sledeće u obzir:

Bez kompromisa. Na nižim rasponima cena, često nailazite na razne kompromise da biste dobili najbolje za svoj novac. Ovde to ne važi! To nam omogućava da uživamo u čitavom nizu igara dostupnih onako kako su zamišljene.

Streaming and VR-Ready. Ako plaćate hiljadu eura za računar, trebali biste biti u mogućnosti da uživate u igranju sa maksimalnim potencijalom. Streaming, produkcija sadržaja i VR igranje teku sa lakoćom.

Spreman za budućnost. Jedan od naših glavnih ciljeva prilikom izgradnje, jeste da se postaramo da oprema ne bude zastarela za nekoliko godina. Način na koji to radimo je istraživanje najnovijih tehnologija za igranje i praćenje najava kako bi se osiguralo da ono što preporučujemo ima kapacitet da se prilagodi takvom napretku.

 

Kako biramo PC komponente

Mi smo entuzijasti za kompjutere, mi smo igrači, razumemo šta tražite i trudimo se da Vam pružimo najsavremenije računare sa najvišom vrednošću i performansama. Proveli smo bezbroj sati istraživanja ovih kompjutera i stalno radimo na proveri cena svake računarske komponente u našim proizvodima. Mi koristimo našu stručnost i znanje uz znanje drugih na internetu, koristeći resurse kao što su PC forumi, sajtovi iz PC industrije i razni kanali koji nas drži u toku sa najnovijim tehnologijama u PC hardveru.
 

Najbolji 1000 € Gaming PC

Intel Core i5-9400F Procesor - Intelov desktop procesor

MSI MPG Z390 GAMING PLUS - Gejming Matična ploča

Noctua NH-D9L - CPU hladnjak

MSI NVIDIA GeForce RTX 2060 GAMING Z 6GB GDDR6 - Gejming Grafička karta

Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 3200MHz - Memorija (RAM)

Samsung 250GB 860 EVO 2.5" SATA III - Solid state drive (SSD)

Seasonic 620W M12II Evo 80PLUS Bronze - Napajanje (PSU)

Fractal Design Meshify C Black - Kućište ATX


Detalji konfiguracije

Govorili smo o tome šta ova PC konfiguracija može da uradi i kakvi su zahtevi. Pogledajmo sada šta čini unutrašnjost ovog računara od 1000 eura za igranje.

 

Intel i5-9400F je deo Intelovih impresivnih procesnih jedinica 9. generacije koja se smatra najmoćnijom do sada. Opremljeni sa šest jezgara i Intelovom turbo Boost tehnologijom 2.0 imate mogućnost da otključate maksimalnu brzinu od 4.1GHz što je više nego dovoljno snage da obezbedite odlične nivoe performansi u mnoštvu igara i platformi. Uparite ovaj CPU sa vrhunskom matičnom pločom i GPU-om i bićete spremni za sve što vam svet igara može dati.Noctua NH-D9L pored toga što ova komponenta dodano podiže cenu mi smo ipak odlučili da ovakva konfiguracija zaslužuje kvalitetniji CPU cooler od modela koji se isporučuje uz Intelove procesore (takozvani box cooler). Odlična stvar kod ovog hladnjaka je da ne zauzima mnogo prostora, a izuzetno efikasno obavlja svoj posao kako bi vaš CPU bio hladan. Nivoi buke su minimalni, cena je vrlo pristupačna za ovi klasu što sve čini ovaj hladnjak fantastičnim za uparivanjem sa i5 9400 procesorom. MSI NVIDIA GeForce RTX 2060 bez sumnje, ovo je srce našeg PC računara za 1000 eura. Serija RTX 20 je poznata kao najmoćnija porodica GPU-a koja je trenutno dostupna, a RTX2060 je pristupačna verzija sa odličnim odnosom cene i performansi. Dolazi opremljen sa Nvidijinom novom Turing arhitekturom koja koristi DLSS i ray tracing čineći ovu karticu odličnim izborom za sve buduće igre. Uparite nove tehnologije sa najbržom GDDR6 memorijom na svetu i imate impresivnu grafiku.
HyperX 8GB DDR4 ovu memoriju mnogi smatraju da je jedana od najboljih na tržištu danas.  8GB se lepo uklapa u potrebe današnjih modernih igara i trenutno je to optimalna količinan RAM-a. Mogli smo krenuti u povećanje na 16GB, ali smo odlučili da novac ostavimo za bolji GPU koji će povećati performanse mnogo više od dodatnih 8GB RAM-a. Danas je RAM relativno jeftin, što znači da ako želite da kupite dodatni 8GB u budućnosti, to vas neće previše koštati i lako ćete dodati tu nadogradnju na vašu matičnu ploču.
Samsung 250GB 860 EVO Kao što većina vas već zna, SSD je način da se dramatično poveća brzina vašeg računara. SSD će smanjiti vreme potrebno za učitavanje igara i programa mnogo više nego što bi CPU ili RAM nadogradnja ikada mogli, tako da je odabir pravog modela ključan. Samung 860 EVO SSD je poznat po tome što je izuzetno pouzdan, što znači da se nećete brinuti zbog otkazivanja nakon nekoliko meseci. 250 GB je više nego dovoljno za kućnu upotrebu i nekoliko glavnih igara kojima treba brz SSD. Idealna veličina bila bi 500 GB ali to bi našu PC konfiguraciju podiglo u viši cenovni opseg.
Seasonic 620W M12II Evo  Modularnost! U slučaju da niste upoznati sa modularnim napajanjima, oni omogućavaju da koristite samo kablove koje su vam potrebni umesto da svi budu u kućištu. Modularno napajanje će učiniti vaš proces sastavljanja mnogo lakšim i čistijim. Pouzdanih 620 W je dovoljno da osigura svu potrebnu energiju vašim komponentama, a posebno za grafičku kartu.

MSI MPG Z390 GAMING PLUS pruža igračima ono što im je zaista potrebno, opremljena je novim dizajnom proširenog hladnjaka, Core boost, Twin Turbo M.2, Game Boost, Turbo USB, Intel CNVi konektor i MSI poslednja verzija Dragon Center aplikacije. Ova matična ploča ATX standarda se smatra idealnim odnosom cene i kvaliteta sa odličnim rasporedom i dizajnom. Overclocking vašeg CPU-a neće biti problem sa ovom pločom i po ceni smatramo da je to jedna od naših najboljih vrednosti za uložen novac.

Fractal Design Meshify C  zahvaljujući njegovom sjajnom kvalitetu izrade, tihim ventilatorima, odličnom protoku vazduha i elegantnoj estetici ovo je naš vrhunski izbor za kućište u ovom cenovnom opsegu. Dva ventilatora su uključeni u ovo kućište, pružajući odlično rešenje za hlađenje. Kućište je veoma tiho pa ćete uživati u mirnijem sistemu.


 
 

Zašto je ovo najbolji Gaming PC od 1000 eura?

Jednostavno rečeno, ne možete pronaći bolje opremljenu Gejming konfiguraciju za približno 1000 eura. Bilo kakvo povećanje budžeta u ovom slučaju neće doneti bolje karakteristike i performase u odnosu vrednosti za novac. Jedini način da zaista vidite uočljivu razliku u stvarnim situacijama je nadogradnja na trenutno najaču grafičku kartu RTX 2080 i uparivanje sa najnovijim procesorom i7 9700K ili I9 9900K koji, kao što svi znamo, ne dolazi besplatno i daleko prevazilazi iznos od 1000 eura za Gejming računar.

Na kraju, grafička karta NVIDIA GeForce RTX 2060 koju smo uparili sa procesorom INTEL i5-9400F, 9. generacije daju osnovu za buduće korišćenje ovog Gaming PC bez straha da će brzo zastariti.

 

Koje igre ovaj računar može pokrenuti?

Za vas smo testirali nekoliko popularnih naslova iz sveta igara kao bi ste lakše stekli sliku kakve su performanse ovog gejming računara.

  • Fortnite - Na 4K i High podešavanjima, trebali biste biti u mogućnosti da postignete oko 30-40 FPS. Ako želite stabilnih 60 FPS, svakako ćete morati da smanjite postavke ili rezoluciju.
  • PlayerUnknown’s Battlegrounds - PUBG veoma zahtevna igra, pa vam preporučujemo da ovo igrate na 1440p i visokim postavkama, što bi trebalo da vam obezbedi stabilan 60 FPS. Moguće je pokrenuti 4K60 ali samo sa veoma niskim podešavanjima
  • Monster Hunter: World - MHW bi trebalo da obezbedi dobro iskustvo na 1440p, 4K nije izvodljivo sa ovom grafikom, osim ako se žrtvujete detalje da biste dobili odgovarajuće frejmove i performanse.
  • League of Legends - Ovo je lagani eSports naslov, tako da igranje na 4K60 ne bi trebalo da bude problem.
  • Dota 2 - Nije zahtevna igra za ovakvu konfiguraciju i lako će raditi na 4K60.
  • Overwatch - eSports naslov, ovo je definitivno zahtevnije od MOBA igrica. Očekujte 40-50 FPS na 4K / Ultra podešavanjima, i razmislite o smanjenju na 1440p za najbolje iskustvo igranja.
  • Rainbow Six: Siege - Sa mapa u realnom vremenu i high-end grafičkim podešavanjima, nećete biti u mogućnosti da sa ovom igrom zadržite stabilan 4K60. Optimalna rezolucija je 1440p.
  • Warframe - Iznenađujuće lagano opterećuje naš sistem, lako možete postići najmanje 100 FPS u 4K i visokim postavkama sa ovim Gaming PC računarom.
  • Grand Theft Auto V - 4K60 ovde nije moguć osim ako ne isključite mnoge stvari u podešavanjima, ali 1440p i visoka podešavanja su lako ostvariva kod ove Gaming PC konfiguracije.
  • Team Fortress 2 - Ovde sve zavisi od prosecora (CPU) i grafička karta nema neku veću ulogu kod igranja ovog naslova. Intel i5 za TF2 je više nego dovoljan i 4K60 bi trebalo da bude lako ostvariv.
 
 
 
 

Pored Gaming računara mi dizajniramo i proizvodimo vrhunske korisnički prilagođene računare.

- Radne stanice visokih performansi za kreiranje sadržaja (Fotografija, Video, Postprodukcija, 3D dizajn i animacija, Rendering)
- Radne stanice visokih performansi za inženjerske profesionalce (CAD, Modeling, Simulacije, Rendering)
- Radne stanice visokih performansi za naučni rad (Mašinsko učenje, AI, Naučno računarstvo)

VIP računari su stručno proizvedeni kako bi se iskoristio svaki bit snage u vašem sistemu. Strogo su testirani 72 sata i tako osiguravamo da vaš VIP računar besprekorno funkcioniše u godinama napornog korišćenja.

 

 

 

 

 

Najbolji gejmerski kompjuteri

 

 

Tagovi:

Kategorije:
Na vrh